Szakmai életút

 

Munkahelyi tapasztalatok

2011-2016-ig a Félsziget Klubházban dolgoztam, pszichiátriai betegek nappali és közösségi ellátásában. Az itteni munkám során lehetőségem volt betekinteni a pszichiátriai betegséggel élő emberek szoros értelemben vett mindennapjaiba. Feladataim közé tartozott a segítő beszélgetés, csoportok tartása, de a kliensek támogatása praktikus ügyekben is.

2016 márciusától 2020 áprilisáig dolgoztam az érdi Lelki egészség gondozóban. Ez egy ambuláns pszichiátriai szakellátás, az itt jelentkezőkkel egyéni alap-pszichoterápiát végeztem.

2016 februárjától 2018 januárjáig két évet dolgoztam az Avomed Pszichológiai Központban. Itt is egyéni pszichoterápiákat, valamint sportpszichológiai felkészítéseket végeztem.

2019. áprilistól júliusig a pszichoterapeuta képzés keretében rezidensként 3 hónapot dolgoztam a Tündérhegyi Pszichoterápiás Osztályon.

2011 óta dolgozom sportolókkal magánpraxisban, velük a cél sportpszichológiai felkészülés. 2015-ig tevékenységemet szupervízió mellett végeztem, azóta önállóan dolgozom.

2017 novemberében magánpraxisomban a sportpszichológiai felkészítés mellett elkezdtem alap-pszichoterápiás tevékenységet is folytatni.

 

Tanulmányok

2022 októberében lettem az Integratív Pszichoterápiás Egyesület sajátélményű oktatója.

2020 novemberében pszichoterapeuta szakvizsgát Pécsen

2020 novemberben megszerztem megszereztem pár- és családterapeuta képesítésemet a Magyar Családterápiás Egyesület szervezésén belül. A rendszerszemlélet az egyéni terápiáimban is jelen van. 

2020 áprilisban megszereztem az integratív hipnoterapeuta képesítésemet az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél. A módszer egyes elemeit korábbi NLP tanulmányaimra alapozva hasznosítom. 

2017 novembere óta klinikai szakpszichológus vagyok. A klinikai pszichológiát 2013 és 2017 között Debrecenben, integratív szemléletben tanultam.

2017 februárjában pszichodráma asszisztens lettem a Magyar Pszichodráma Egyesület tanulmányi rendjén belül.

2019. októberében elkezdtem az érzelmi fókuszú párterápia módszerével részletesebben megismerkedni. 

2015 óta sport szakpszichológus vagyok. Képesítésemet a Testnevelési Egyetem sportpszichológia szakképzésén szereztem.

2013 júniusában megszereztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél a 100 órás autogén tréning képesítését. A módszert azóta beépítettem alap-pszichoterápiás gyakorlatomba.

2012 decemberére elvégeztem az NLP Hungária Intézet 150 órás NLP Practitioner képzését. Azóta az NLP módszerei színesítik terápiás eszköztáramat.

Szakmai és módszerspecifikus képzéseim mellett folyamatosan részt veszek kisebb workshopokon és konferenciákon. Ezek általában két mélyebb érdeklődési köröm, az érzelmi fókuszú párterápia és a komplex trauma terápiája köré összpontosulnak.

 

Önismeret

2012-2015-ig 270 órát töltöttem pszichodrámával a Magyar Pszichodráma Egyesület szervezésén belül.

2017 áprilistól 2021 októberéig pszichodinamikus szemléletű egyéni pszichoterápiában mélyítettem el önismeretemet.